Diplomatura en Fisioterapia (Palma de Mallorca, Palma de Mallorca)

Universitat de les Illes Balears

Ubicación:Palma de Mallorca - Palma de Mallorca

Duración:3 Años

Tipo:Diplomados

Modalidad:Presencial

Caracteristicas


La fisioterapia es un arte y una ciencia. Segons l'Organització Mundial de la Salut, «és l'art i la ciència del tractament mitjançant l'exercici terapèutic: calor, fred, llum, aigua, massatge i electricitat. Según la Organización Mundial de la Salud, «es el arte y la ciencia del tratamiento mediante el ejercicio terapéutico: calor, frío, luz, agua, masaje y electricidad. A més, la Fisioteràpia inclou l'execució de proves elèctriques i manuals per determinar el nivell d'afectació de la innervació i la força muscular, l'amplitud del moviment articular i mesures de la capacitat vital, així com ajudes diagnòstiques per al control de l'evolució». Además, la Fisioterapia incluye la ejecución de pruebas eléctricas y manuales para determinar el nivel de afectación de la inervación y fuerza muscular, la amplitud del movimiento articular y medidas de la capacidad vital, así como ayudas diagnósticas para el control de la evolución ».

Els estudis de Fisioteràpia es basen en la concepció de la salut com el «complet benestar físic, psíquic i social», considerant les persones com a éssers biopsicosocials que necessiten en la seva atenció un enfocament holístic o global. Los estudios de Fisioterapia se basan en la concepción de la salud como el «completo bienestar físico, psíquico y social», considerando a las personas como seres biopsicosociales que necesitan en su atención un enfoque holístico o global. El fisioterapeuta ha de centrar la seva atenció en tot l'organisme i no solament en la zona afectada o malmesa, per així tornar a estabilitzar, mitjançant tècniques precises, les estructures somàtiques, adaptant-se a cada cas en particular. El fisioterapeuta debe centrar su atención en todo el organismo y no sólo en la zona afectada o dañada, para así volver a estabilizar, mediante técnicas precisas, las estructuras somáticas, adaptándose a cada caso en particular. Això vol dir que se cerca un major benestar de la persona, i que s'atorga al cos la importància que es mereix. Esto quiere decir que se busca un mayor bienestar de la persona, y que se otorga al cuerpo la importancia que se merece.

La feina assistencial del fisioterapeuta és de summa importància, ja que la demanda social d'una millor qualitat de vida ha provocat una major difusió i rellevància professionals, i que hi hagi equips multidisciplinaris assistencials. El trabajo asistencial del fisioterapeuta es de suma importancia, ya que la demanda social de una mejor calidad de vida ha provocado una mayor difusión y relevancia profesionales, y que haya equipos multidisciplinarios asistenciales. Aquesta feina la pot exercir en centres d'atenció primària i especialitzada, mútues laborals, gabinets privats, en el món de l'esport, centres de la tercera edat, domicilis, balnearis, etc., on pugui atendre disfuncions musculoesquelètiques, neurològiques, cardiocirculatòries, obstètriques, genitourinàries, respiratòries, geriàtriques o pediàtriques, entre altres. Este trabajo lo puede ejercer en centros de atención primaria y especializada, mutuas laborales, gabinetes privados, en el mundo del deporte, centros de la tercera edad, domicilios, balnearios, etc., Donde pueda atender disfunciones musculoesqueléticas, neurológicas, cardiocirculatorias , obstétricas, genitourinarias, respiratorias, geriátricas o pediátricas, entre otros.

A més de la faceta assistencial, els titulats en fisioteràpia també poden formar part de programes de promoció, educació per a la salut i prevenció de les malalties, en investigació, docència i gestió de centres de fisioteràpia. Además de la faceta asistencial, los titulados en fisioterapia también pueden formar parte de programas de promoción, educación para la salud y prevención de las enfermedades, en investigación, docencia y gestión de centros de fisioterapia.

Dins la filosofia humanista que orienta l'Escola, els estudis de fisioteràpia de la Universitat de les Illes Balears pretenen formar i impulsar el perfil del professional següent: Dentro de la filosofía humanista que orienta la Escuela, los estudios de fisioterapia de la Universidad de las Illes Balears pretenden formar e impulsar el perfil del profesional siguiente:

Un professional fisioterapeuta que: Un profesional fisioterapeuta que:
Sàpiga valorar els problemes fisioterapèutics que tinguin les persones des d'una perspectiva holística. Sepa valorar los problemas fisioterapéuticos que tengan las personas desde una perspectiva holística. Sigui responsable, tolerant, discret, solidari, amb capacitat de comunicar-se amb els altres, que sàpiga escoltar. Sea responsable, tolerante, discreto, solidario, con capacidad de comunicarse con los demás, que sepa escuchar. Tingui criteri i capacitat d'iniciativa per prendre les decisions professionals en les diferents situacions del seu exercici professional. Tenga criterio y capacidad de iniciativa para tomar las decisiones profesionales en las diferentes situaciones de su ejercicio profesional. Traballi amb un mètode científic per poder realitzar el diagnòstic fisioterapèutic i aplicar les teràpies adequades. Trabaje con un método científico para poder realizar el diagnóstico fisioterapéutico y aplicar las terapias adecuadas. Tingui interès per ajudar les persones i la comunitat des de la perspectiva actual de salut. Tenga interés para ayudar a las personas y la comunidad desde la perspectiva actual de salud. Sàpiga desenvolupar programes de promoció i educació per a la salut, en l'àmbit de la fisioteràpia. Sepa desarrollar programas de promoción y educación para la salud, en el ámbito de la fisioterapia. Assumeixi les activitats de gestió, administració i investigació pròpies de la professió. Asuma las actividades de gestión, administración e investigación propias de la profesión.

Objectius didàctics Objetivos didácticos

* Posar en pràctica els coneixements adquirits, tenint en compte la concepció de la salut, l'enfocament holístic de la fisioteràpia i el marc de l'actuació integral de qualitat. Poner en práctica los conocimientos adquiridos, teniendo en cuenta la concepción de la salud, el enfoque holístico de la fisioterapia y el marco de la actuación integral de calidad.
* Conèixer els mitjans d'exploració i valoració propis per determinar l'abast de les lesions, la seva evolució i les seves implicacions. Conocer los medios de exploración y valoración propios para determinar el alcance de las lesiones, su evolución y sus implicaciones.
* Determinar de manera autònoma els mètodes i les tècniques de prevenció, curació, reequilibrament i/o adaptació física aplicada al cas concret mitjançant l'ús d'agents físics. Determinar de manera autónoma los métodos y las técnicas de prevención, curación, reequilibrio y / o adaptación física aplicada al caso concreto mediante el uso de agentes físicos.
* Planificar activitats d'educació per a la salut, analitzant la realitat social i prenent decisions des de l'àmbit de la fisioteràpia comunitària. Planificar actividades de educación para la salud, analizando la realidad social y tomando decisiones desde el ámbito de la fisioterapia comunitaria.
* Identificar les funcions dels fisioterapeutes, que requereix el coneixement de tècniques específiques. Identificar las funciones de los fisioterapeutas, que requiere el conocimiento de técnicas específicas.
* Conèixer els processos de seguiment, avaluació i control dels serveis de fisioteràpia dins la funció administrativa i de gestió. Conocer los procesos de seguimiento, evaluación y control de los servicios de fisioterapia dentro de la función administrativa y de gestión.
* Conèixer la utilització de mètodes científics dins la investigació de fisioteràpia, i saber manejar les fonts bibliogràfiques i el disseny de treballs docents i científics. Conocer la utilización de métodos científicos en la investigación de fisioterapia, y saber manejar las fuentes bibliográficas y el diseño de trabajos docentes y científicos.




























Oferta Educativa Similar